♥Film: Buried

Tyckte att den här filmen var riktigt bra. Trots att hela filmen utspelade sig i en låda med endast en skådespelare så var den riktigt spännande. Man kan tänka att den är bara tråkig och dålig. Men den här filmen var bättre än väntat. Här är en text om filmen som jag tycker att alla ska läsa även fast den är lite lång!

Ryan Reynolds vaknar upp i totalt mörker i tunn luft omgiven av endast sina egna andetag och ljudet från hans skrapande mot träplankorna ovanför.  När ljuset från lågan på hans Zippo-tändare lyser upp rummet inser han att han ligger i  en gammal träkista, inte mycket större än en likkista med enda sällskapet hans tändare, några lysstavar, en fickplunta, en penna och en mobiltelefon med halvfullt batteri. Var är han? Vet någon var han är? Går det att ta sig ut? Det enda han vet helt säkert är att luften i kistan försvinner med varje andetag han tar.

Reynolds spelar Paul Conroy, en amerikansk "contractor" som körde lastbil med köksutrustning åt ett stort internationellt företag i Irak när hans konvoj blev attackerad av irakiska rebeller. Paul slogs medvetslös och blev levande begravd utan sitt viktiga nödnummer. Allt detta får vi veta genom Pauls första resultatlösa men underhållande 911-samtal, en hård känga till hela den amerikanska byråkrati-apparaten. Snart får han ett samtal från sin gisslantagare som vägrar köpa hans oskyldiga historia och förklarar att har två timmar på sig att fixa fram 5 miljoner dollar om han inte vill bli lämnad kvar i jorden för gott.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback